Veelgestelde vragen over hypnose

FAQs

Is hypnose echt?

Vraag je je af of hypnose wel echt is? Ben je sceptisch, geloof je eigenlijk niet in hypnose?

Hypnose werkt ook als je er niet in gelooft. Ook iemand die gelooft dat hypnose ‘nep’ is en niet echt bestaat, kan onder hypnose raken.

Sinds de jaren negentig is bewezen dat hypnose bestaat: sinds die tijd kunnen we deze bewustzijnsstaat analyseren dankzij MRI- en PET-scans.

Vind jij hypnose maar moeilijk te geloven? Of weet je niet zo goed wat je ervan moet denken, van ‘taalles onder hypnose’? Dan is deze pagina er voor jou.

We geven hier antwoord op de meestgestelde vragen over hypnose, over hoe hypnose in onze taallessen werkt en over de wetenschappelijke basis van hypnose. We vertellen je zelfs dat jij ook regelmatig hypnose ervaart!

Wil je de proef op de som nemen? Volg dan een proefles en ervaar hoe het is om een taalles onder hypnose te volgen. Kom je het proberen?

Mijn proefles boeken

Wat is hypnose?

Ben je onder hypnose, dan bevind je je in een staat van bewustzijn waarin je volledig ontspannen bent en geconcentreerd op een bepaald onderwerp. Die staat van bewustzijn kan ‘kunstmatig gecreëerd worden’, dus: je kunt ervoor zorgen dat je onder hypnose raakt.

Als je onder hypnose bent, voel je je comfortabel en zelfverzekerd. Hoewel je volledig ‘bij’ bent en dus niet in bijvoorbeeld een droomtoestand verkeert, kom je los van alle gedachten die normaal in je hoofd over elkaar heen buitelen. Zaken als to-do-lijstjes, afspraken, deadlines en onzekerheden, die normaal een groot deel van je aandacht opeisen, stappen nu als het ware van het toneel.

Wat overblijft, is een soepelere aanwezigheid in het hier en nu waarin je je zonder moeite focust op wat je waarneemt met je zintuigen.

Hoe voelt hypnose?

Je bent zeker niet de enige als je een beetje zenuwachtig wordt van het begrip ‘hypnose’. Heel wat mensen hebben bijzondere associaties met dat woord: zij denken bijvoorbeeld aan hypnoseshows, waarin iemand willoos doet wat de hypnotiseur hem laat doen. Het kan zijn dat je daardoor toch wat huiverig bent voor ‘taallessen onder hypnose’.

Maar: hypnose is niets raars. Eigenlijk weet je zelfs al hoe hypnose voelt. Iedereen maakt namelijk regelmatig gebeurtenissen mee die je laten voelen hoe hypnose is. Kijk maar:

Wanneer was de laatste keer dat je een echt goed boek las? Je ogen vlogen over de regels, je bleef lezen, kon het boek niet wegleggen. Op een gegeven moment keek je op en merkte je: hĂŠ, het schemert! Je had uren gelezen, zonder dat je een besef had van tijd.
Of weet je nog die keer dat je van je werk naar huis reed? Je rijdt hier elke dag, dus je kent de weg als je broekzak. Als je thuis de auto parkeert, realiseer je je dat je je een groot stuk van de weg naar huis niet eens kunt herinneren.

Precies zo voelt hypnose. Je doet iets geconcentreerd, gefocust en ‘volledig automatisch’, zonder dat je je ervan bewust bent, zonder dat het moeite kost. Pas als je uit de ‘automatische piloot’ komt, denk je: tsjonge, ik stond er helemaal niet bij stil, deed er helemaal geen moeite voor, en toch deed ik het. Je had onbewust de volledige controle, het ging ‘als vanzelf’.

Wat is het verschil tussen hypnose en diepe ontspanning?

Als je in diepe ontspanning bent, ben je ook veel ontvankelijker voor alles wat je met je zintuigen waarneemt. Maar in diepe ontspanning ben je je nog wel duidelijk bewust van jezelf, terwijl je je onder hypnose volledig kunt focussen op iets buiten jezelf. Je zou diepe ontspanning een soort light-versie kunnen noemen van hypnose.

Je kunt de diepe ontspanning vergelijken met wanneer je een geleide meditatie doet: je bent rustig en ontvankelijk voor wat je hoort en leert, maar je bent je tegelijkertijd bewust van wat die meditatie met jou doet. Ben je onder hypnose, dan ben je niet bezig met jouw verhouding tot datgene wat je waarneemt: je neemt simpelweg met 100% focus waar.

Weet ik van tevoren of ik onder hypnose of in diepe ontspanning raak?

Sommige mensen zijn ‘vatbaarder’ voor hypnose dan anderen. Hoe jij reageert op de begeleide ontspanning tijdens onze taallessen, of je in diepe ontspanning of onder hypnose raakt, is niet te voorspellen. En het maakt ook niet uit, want alle vormen van diepe ontspanning of hypnose doen hun werk: je brein focust zich op de les en je leert daardoor snel, effectief en zonder onzekerheid.

Is hypnose bij Heart of Language veilig?

Ja. Sommige mensen associëren hypnose met ‘overgeleverd zijn aan de wil van de hypnotiseur’, maar tijdens je taalles onder hypnose blijf je volledig bij bewustzijn. Jij hebt de controle over wat je doet en laat.

Het is net als wanneer je volledig opgaat in je hobby: je vergeet dan de tijd en alles om je heen, je bevindt je in een hypnosetoestand. Maar op het moment dat iemand iets van je vraagt wat je niet wilt, weet je heel goed dat je dat niet wilt, en doe je dat ook niet.

Vind je taalles onder hypnose toch echt een spannend concept? Voel je dan vrij om een proefles te komen volgen. Onze docenten weten dat hypnose voor heel wat mensen iets onbekends is. Zij zijn erin getraind om je goed uit te leggen hoe hypnose werkt, om je te helpen je op je gemak te voelen en om je een fijne, leerzame les te geven.

Vaak gehoord na een proefles: ‘Ik was toch wel zenuwachtig over die hypnose, maar zodra ik onder hypnose was, vond ik het heerlijk ontspannen. Het voelde heel normaal, ik was gewoon mezelf, het was niet anders dan anders. Ik snap niet waar ik nou zo zenuwachtig voor was.’

Hoe helpt hypnose bij het leren van een taal?

Denk weer even terug aan het voorbeeld hierboven: je leest een goed boek en je gaat er helemaal in op, je vergeet alles om je heen. Je bent op dat moment hyper receptief en hyper beschikbaar: al je aandacht en denkvermogen gaat naar het verhaal. Je bent je niet bewust van andere zaken, je voelt je op je gemak en beleeft het verhaal alsof je er zelf bij bent.

Juist die hyper receptiviteit en hyper beschikbaarheid zijn geweldig als je iets wilt leren: je concentreert je als vanzelf op wat je zintuigen waarnemen. Je concentratie kost geen enkele moeite, je hoeft jezelf niet te dwingen om op te letten, maar je voelt je goed en bent volledig beschikbaar voor je lesstof.

Door jezelf opzettelijk in een staat van hypnose te (laten) brengen tijdens een hypnosesessie door middel van een hypnose-inductie, zorg je ervoor dat je volledig beschikbaar en ontvankelijk bent om de lesstof in je op te nemen. En dat terwijl het helemaal niet als leren voelt: je concentreert je op iets en het voelt interessant. Zoals wanneer je dat boek leest en er helemaal in opgaat.

Hypnose helpt je dus niet alleen om je te concentreren, maar brengt je ook volledige ontspanning. Raar maar waar: mensen die fulltime werken en onze cursussen bijvoorbeeld tussen 18 en 22 uur ’s avonds volgen, zijn vlak vóór hun cursus vaak vermoeid van de werkdag, maar gaan na hun taalcursus met hernieuwde energie naar huis. Zo ontspannend werkt hypnose voor je geest en lichaam!

Is het bewezen dat een taal leren onder hypnose beter werkt?

Ja, er is wetenschappelijk bewijs voor dat je onder hypnose gemakkelijker een taal leert dan ‘op de normale manier’.

Leren onder hypnose werkt zo goed doordat hypnose ervoor zorgt dat de prefrontale cortex verminderd actief is. De prefrontale cortex is het gebied in je hersenen dat bijvoorbeeld plannen maakt, doelen stelt, besluiten neemt en emoties reguleert.

Je kunt je voorstellen: als je even niet in je hoofd allerlei doelen voor de dag stelt, beslissingen neemt en/of je mentale agenda bijwerkt, dan is er als het ware ineens een stuk meer ruimte in je hoofd, ruimte voor andere dingen. Je kunt je aandacht dan bijvoorbeeld volledig richten op je taalles.

Er zijn verschillende wetenschappelijke onderzoeken die aantonen dat mensen die een taal leren onder hypnose, beter en sneller leren dan mensen die die taal ‘op de gewone manier’ leren:




Een onderzoek dat laat zien dat mensen makkelijker woorden leren vormen in een vreemde taal op het moment dat hun prefrontale cortex minder actief is.

Toen hun prefrontale cortex minder actief was (zoals wanneer je onder hypnose bent), bleken de deelnemers aan dit onderzoek gemakkelijker delen van woorden op te kunnen slaan. De aanname is dat de prefrontale cortex ‘concurreert’ met onze woord- en taalleercapaciteiten. Op het moment dat de prefrontale cortex verminderd actief is (zoals tijdens hypnose), is het dus gemakkelijker om een taal te leren.

https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/00029157.2015.1121373

Een onderzoek dat concludeert dat een taal beter onthouden wordt als je ‘m leert onder hypnose.

Zeventig mensen namen deel aan een onderzoek waarin zij al dan niet met behulp van hypnose binnen een week 21 Spaanse woorden moesten leren. De groep die wel onder hypnose was geweest, liet significant betere resultaten zien: dankzij hypnose waren zij beter in staat om de woorden te onthouden.

https://www.nature.com/articles/s41598-017-14547-x


Een onderzoek waaruit blijkt dat mensen die dieper in een hypnosestaat zijn, een betere uitspraak hebben van een vreemde taal.

In dit onderzoek werd mensen gevraagd om zonder hypnose, onder hypnose en na hypnose 15 Thaise woorden uit te spreken. Hierbij bleek: hoe dieper mensen onder hypnose waren, hoe beter hun uitspraak. Hypnose kan je dus helpen om een vreemde taal beter uit te spreken.

https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/j.1467-1770.1978.tb00310.x

Werkt hypnose bij iedereen?

Laten we vooropstellen dat iedereen een staat van hypnose kan ervaren. Dit kan spontaan gebeuren, zoals wanneer je volledig in een boek opgaat, maar je kunt ook in een hypnosetoestand raken als je erin wordt gebracht door wat we inductie noemen. Beide versies van hypnose, de spontane hypnose en de hypnose als gevolg van inductie, zijn voor ieder mens toegankelijk.

Wel is het zo dat iedereen hypnose anders ervaart. Bij sommige mensen is de hypnosestaat meer een soort ‘diepe ontspanning’. Niet iedereen raakt ook op dezelfde manier onder hypnose, en daarom kan de aanpak om iemand onder hypnose te brengen voor iedere persoon net weer anders zijn.

Onder hypnose raken is ook een kwestie van oefenen. Als je regelmatiger onder hypnose bent, wordt het makkelijker om onder hypnose te raken.

Dat oefenen gaat vanzelf in de taallessen van Heart of Language, want in iedere les zitten korte hypnose-inducties. Ook is er een sessie van je cursus, de zogenaamde hypnosesessie, die speciaal bedoeld is om je mentaal op de cursus voor te bereiden. Tijdens deze sessie krijg je uitleg en onderzoeken we hoe de inductie eruit moet zien om te zorgen dat jij onder hypnose (of in diepe ontspanning) raakt.

Werkt een taal leren onder hypnose echt?

We hebben nog nooit een cursist gehad bij wie onze methode niet werkte.

Je voortgang zal echter aanzienlijk verbeteren door dagelijks te oefenen. Wij bieden korte opnames van je lessen aan die je moet beluisteren en hardop herhalen, eventueel terwijl je een andere activiteit doet, zoals wandelen of koken. Als je deze dagelijkse oefening van minimaal 15 minuten kunt doen, zal je voortgang aanzienlijk worden bevorderd.

Ben je benieuwd hoe de methode voor jou zal werken? Voel je bijvoorbeeld dat je "geen talent voor talen" hebt, of heb je eerder meerdere taalcursussen gevolgd zonder veel succes? Tijdens een proefles ervaar je zelf hoe fijn en effectief een taalles onder hypnose is en beantwoorden we al je vragen.

Ik boek mijn proefles

Verlies ik de controle als ik onder hypnose ben tijdens mijn taalles?

De vorm van hypnose die we bij Heart of Language tijdens je taallessen gebruiken, heet de humanistische hypnose.

De humanistische hypnose is een zeer respectvolle vorm van hypnose. Het is niet ons doel om je bewuste van je onderbewustzijn te scheiden (zodat je je achteraf niets meer herinnert), juist niet! We brengen je onder hypnose om je bewustzijn te vergroten. Het idee is dat je prefrontale cortex (die normaal dingen uitdenkt, regelt en beslist) even in slaap gesust wordt. Wat er dan gebeurt, is dat je veel aandachtiger en ‘opener’ in het leven staat, want je hoofd is niet continu bezig om alles te duiden en verstandelijk te beredeneren.

Tijdens de hypnose blijf je altijd geheel bij: je krijgt alles mee en je kunt je vrij bewegen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat er dingen gebeuren die je niet wilt of dat je je achteraf niets meer herinnert van toen je onder hypnose was. Juist niet: je herinnert je alles heel goed. Het voelt fijn, doordat je aandacht er nog wel is, maar je ‘pieker- en planhoofd’ even in slaap gesust is. Je kunt je dus volledig concentreren op de les, zonder dat er allerlei andere gedachten door je hoofd heen schieten.

Als je slaapt, ben je je onbewust van wat er om je heen gebeurt, en we zeggen dan ook dat je in slaap ‘valt’. Bij hypnose is het juist geen kwestie van ‘vallen’: je daalt niet af, maar stijgt eerder, naar een vredige staat waarin je je goed voelt en je aandacht volledig kunt richten op wat je zintuigen waarnemen. Je kunt op elk willekeurig moment weer uit de hypnose komen.

Hoe raak ik onder hypnose tijdens mijn taallessen?

Om onder hypnose te raken tijdens je taalles, hoef je zelf niets te doen. Het is niet nodig om je te concentreren bijvoorbeeld, of om je volledig te ontspannen.

Tijdens de lessen vertelt je docent altijd wanneer het tijd is om onder hypnose te gaan. Je weet dus precies wat er gaat gebeuren.

Je zit of ligt in een fijne stoel, met een koptelefoon op. Door je koptelefoon hoor je de zogenaamde hypnose-inductie en je hoort de stem van je docent, die rustig tegen je praat. Op de achtergrond hoor je kalme, ontspannende muziek of andere klanken.

Je hoeft niets speciaals te doen, je hoeft alleen maar te luisteren, en zelfs dat hoeft niet geconcentreerd. Het maakt niet uit of je bepaalde verwachtingen hebt, of je het spannend vindt, of dat je misschien vooroordelen hebt. Laat het gewoon gebeuren terwijl je comfortabel zit of ligt.

Je zult zien hoe ontspannen je je voelt tijdens de hypnose: je bent passief en dat voelt aangenaam. Je bent als het ware minder star, doordat je hoofd niet meer direct alles wat je waarneemt beredeneert en ‘in een vakje stopt’. Je hebt geen oordeel en hebt een soort natuurlijke nieuwsgierigheid. Die nieuwsgierigheid helpt je ook om je volledig open te stellen voor wat je tijdens je taalles gaat doen.

Leren schrijven en lezen, doe ik dat bij jullie ook onder hypnose?

We kijken altijd naar wat jij wilt leren, dat is leidend voor de inhoud en vorm van onze lessen. Soms is het nodig om ook gedeeltes van je lessen of gehele lessen te plannen waarbij je niet onder hypnose bent, zodat je een taal goed kunt leren lezen en schrijven.

Dit geldt voor alle talen, maar in het bijzonder voor talen die een ander schrift hebben dan het schrift dat je gewend bent. Als Nederlander ken je bijvoorbeeld het Latijnse schrift en zul je specifieke schrijflessen nodig hebben om Chinese karakters of het Cyrillisch schrift te leren schrijven en/of lezen.

Hebben jullie cursussen meer resultaat als andere taalcursussen niet hielpen?

Zeker wel! We hebben al heel wat cursisten gehad zoals jij, cursisten ‘zonder talenknobbel’. En diezelfde cursisten stonden vervolgens versteld van hun eigen leervermogen dankzij onze lessen!

De taalcursussen van Heart of Language zijn echt wezenlijk anders dan ‘reguliere’ taalcursussen. Dit zijn de twee grote verschillen:

Je volgt je taallessen bij ons onder hypnose, dus het leerproces is heel anders.
Al je lessen volg je 1-op-1 en zijn speciaal op maat gemaakt.

Je leert dus op een heel andere manier: je hoeft geen rijtjes te stampen, geen oefeningen te maken, geen grammaticaregels uit je hoofd te leren… Je leert veel natuurlijker, het lijkt op de manier waarop je je moedertaal leerde. Geen dwang, geen concentratieproblemen, geen oefeningenboekjes met huiswerk. En dat zijn juist de punten die vaak maken dat regulier taalonderwijs niet werkt.

Daarnaast leer je bij ons wat jij wilt leren. Je weet dus waar je het voor doet, leert effectief dankzij de hypnose, en precies op jouw tempo, omdat je dat tempo zelf kiest.

Hoe ziet een typische les eruit?

Een les bij onze taalschool in Den Haag, Amsterdam, Leiden, Rotterdam of Utrecht is altijd een individuele les, of een les voor twee personen die je samen volgt met bijvoorbeeld een vriend, je partner of een collega. Onze lessen zijn zo ingericht dat je snel een taal leert spreken. Ben je dus op zoek naar een cursus die je helpt om snel je spreekvaardigheid naar een hoger niveau te helpen, dan past Heart of Language goed bij jou.

Je ontspant je op een comfortabele stoel met een koptelefoon op, je docent zit tegenover je. Je krijgt door je koptelefoon een hypnose-inductie te horen van enkele minuten, waardoor je onder hypnose of in diepe ontspanning raakt.

Een deel van de les bestaat uit luisteren naar wat je docent voorleest via de koptelefoon. Je herhaalt vervolgens, nog steeds onder hypnose, woorden en zinnen die je docent voorzegt. Dankzij hypnose gaat dit op een heel ontspannen manier. Je les onder hypnose is dus een combinatie van passief luisteren en 'actief' spreken, maar voelt geheel ontspannen. Je hoeft niets speciaals te doen of te kunnen om een les bij Heart of Language te kunnen volgen.

Een uitgebreide beschrijving van hoe je les verloopt, vind je op de pagina Een typische les

Hoe ziet een proefles eruit?

De proefles is vooral bedoeld om je kennis te laten maken met onze methode: leren onder hypnose. Deze methode gebruiken wij als enige in Nederland, dus we snappen het heel goed als je daar eerst kennis mee wilt maken.

Tijdens de proefles brengen we je onder hypnose of in diepe ontspanning. Je ervaart dan hoe dat is, en je zult zien: dat voelt helemaal niet raar of spannend. Het voelt juist heel ontspannen en je focust je volledig op wat de docent je via je koptelefoon vertelt.

Wil je zelf ervaren hoe leren onder hypnose voelt? Ontdek het tijdens een proefles, online of bij ons taleninstituut in Den Haag, Rotterdam, Leiden, Utrecht of Amsterdam!

Is de proefles gratis?

Ja en nee. Het zit zo:

Voor je proefles en intakegesprek krijg je een factuur voor 125 euro. Maar: als je na je proefles besluit een taalcursus bij ons te volgen, krijg je je proefles van ons cadeau. De factuur voor je proefles wordt dan in mindering gebracht op je betaling voor je cursus.

Ik boek mijn proefles

Hoe kan ik mijn faalangst overwinnen?

Fouten maken is helemaal niet erg. Daar leer je van. Pas als we een taal gaan spreken, hoe imperfect ook, worden we betere sprekers.

Vind jij spreken in een vreemde taal het spannendste wat er is? Dan is Heart of Language precies wat je zoekt. Doordat je bij ons onder hypnose leert, voel je geen angst of gĂŞne om te spreken. De hypnose helpt je ongemerkt over je angst heen. Je zult zien: straks is je spreekangst verleden tijd! Nee, je spreekt de taal niet zomaar ineens perfect. Maar dat geeft niet. Fouten maken mag. Je spreekt nu, op dit moment, goed genoeg. En doordat je de taal spreekt, blijf je leren. Fantastisch toch?

Zijn jullie taallessen ook voor kinderen en tieners?

Absoluut! Juist kinderen die op school moeite hebben met (een taal) leren op de klassieke, klassikale manier, hebben veel baat bij onze methode. Vanaf ongeveer 10 jaar kan een kind bij ons lessen volgen.

Onze methode neemt de onzekerheid weg die veel kinderen hebben als rijtjes stampen of grammatica leren niet lukt. Ook kinderen die vanwege concentratieproblemen of leerproblemen veel moeite hebben met de systematische manier van leren op school, zien we vaak opleven en zelfvertrouwen terugkrijgen dankzij onze methode. Dat maakt een taal leren met onze methode niet alleen effectiever, maar ook veel leuker en goed voor het zelfbeeld!

Boek gerust een proefsessie en kom samen met je kind of tiener eens ervaren hoe onze methode werkt. Jullie zijn van harte welkom!

Proefles boeken

Kan ik op latere leeftijd nog een nieuwe taal leren?

Natuurlijk, je bent nooit te oud om te leren. Zeker niet met onze methode! Onze taallessen volg je onder hypnose, en dat maakt dat je brein volledig ontvankelijk is voor nieuwe invloeden. Dat geldt net zo goed voor een ‘oud’ brein als voor een jong brein.

Wat ook mooi is, is dat je onze lessen in je eigen tempo kunt volgen. Misschien vind je het geen fijn idee om bijvoorbeeld elke week naar onze taalschool in Den Haag, Amsterdam, Utrecht of Leiden te ‘moeten’. Dat hoeft dan ook helemaal niet! Jij kiest hoe vaak je hierheen komt, en hoelang je lessen duren.

Lange lessen gaan onder hypnose niet ten koste van je concentratie. Integendeel: veel van onze cursisten zijn er verbaasd over dat ze na bijvoorbeeld 6 of 8 uur les op dezelfde dag nog evenveel energie hebben als eerst, of zelfs meer! Dat komt door de hypnose: dat is zo’n ontspannen staat dat het je goed doet.

We komen in overleg ook graag naar jou toe als je dat fijner vindt. Of kies voor onze online taalcursus en volg je lessen gedeeltelijk of geheel online! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden vrijblijvend te bespreken.

Kunnen jullie rekening houden met mijn drukke agenda?

Natuurlijk! Je lessen zijn individueel, en jij bepaalt dus in overleg met je docent wanneer je je lessen volgt. Je kunt bijvoorbeeld onze volledige cursus van 40 uur in 1 week volgen, maar je kunt 'm ook over bijvoorbeeld 20 weken verdelen. Of tijdens je vakantie de helft doen, en de andere helft elke week in sessies van 2 uur inplannen.

Hoelang een sessie duurt, beslis je zelf. Steeds sessies van 2 uur boeken is bijvoorbeeld een efficiĂŤnte manier om de taal te leren. In totaal kan je tot zo'n 8 uur per dag les krijgen. Vaak horen we van cursisten dat ze, zelfs na lange sessies, meer energie hebben dan ervoor! Dat komt doordat hypnose zo diep ontspant.

Ook een fijne optie: volg je taallessen hybride bij Heart of Language! Je lest dan deels bij ons taleninstituut in Den Haag, Amsterdam, Utrecht, Leiden of incompany, en deels online. Ook een volledige online taalcursus is mogelijk.

Waarom zijn jullie duurder dan sommige andere taalcursussen?

De lessen die je bij ons volgt, zijn individuele lessen. Je krijgt dus privĂŠles. Dat is vanzelfsprekend iets duurder dan een groepsles die je klassikaal volgt.

Daartegenover staat dat je bij ons ĂŠn leert op jouw tempo (dat ook binnen je agenda past) ĂŠn veel sneller en geheel ontspannen leert dankzij onze unieke methode. Kijk daarnaast ook naar het eindresultaat: je spreekt de taal goed, vol vertrouwen en met plezier.

Al met al geven onze cursisten keer op keer aan: deze cursus is de investering dubbel en dwars waard! Dit krijgen we ook vaak terug van klanten die eerst (een) andere cursus(sen) hebben gevolgd zij merken direct verschil in hun leerplezier en hun voortgang en zijn blij met hun investering.

Kom onze taalles onder hypnose gerust eerst zelf ervaren. Dat kan tijdens een proefles op ons taleninstituut in Den Haag, Rotterdam, Leiden, Utrecht of Amsterdam, maar ook thuis op de bank. Zien we je snel?

Boek hier jouw proefles