Gratis consultatie

Boek nu een gratis proefsessie om onze methode te ervaren en samen uw behoeften en vaardigheden te onderzoeken.

Boek nu

Wat is diepe ontspanning?

Diepe ontspanning is een andere manier om een ​​staat van aandacht en ontvankelijkheid te bereiken, gunstig voor het leerproces, maar toch anders dan hypnose. Het is een staat van groter bewustzijn, van meer bewustzijn van het Zelf, zoals in een geleide meditatie. In deze staat bent u volledig beschikbaar om een ​​nieuwe taal te leren en de rust en ontvankelijkheid die diepe ontspanning u brengt maakt het leerproces moeiteloos en plezierig.

Wat is hypnose?

Het is een staat van bewustzijn die kunstmatig kan gecreëerd worden, waarin men ontspannen is en geconcentreerd op een bepaald onderwerp. Een persoon onder hypnose zal zijn waarnemingen zien evolueren naar een groter bewustzijn, terwijl hij zich ontspannen, zelfverzekerd en comfortabel voelt en zich in een algemene staat van welzijn bevindt. In deze toestand verlaat de persoon de relatieve starheid van de wakkere staat voor een soepelere aanwezigheid in de wereld waar ze de nieuwe elementen van de taal gemakkelijk verwelkomen. De persoon is dan innerlijk in beweging waar er eerder stilte en onbeschikbaarheid was.

Overschakelen van een gebruikelijke staat van wakker zijn naar een staat van hypnose is als het verlaten van een gewone perceptie voor een bredere. Het schakelt over van de beheersing van gedachten naar een zintuiglijke aanwezigheid van het moment.

Het is daarom een ​​absoluut ideale staat om een ​​taal te leren. Dankzij hypnose worden de elementen van de taal verwelkomd in een staat van ontspanning en zelfvertrouwen en gemakkelijk te integreren.

Het leerproces dat gepaard gaat met hypnose vereist geen speciale inspanning en weinig intellectuele focus.

Last but not least wordt het proces in een plezierige ontspannen toestand uitgevoerd en gaat het meestal moeiteloos snel.

Hoe voelt hypnose?

Wanneer uw aandacht helemaal in de ban is tijdens het lezen van een boek of het kijken naar een film en u geen tijd voorbij ziet komen, of als u op de gebruikelijke weg naar huis rijdt en uw gedachten afdwalen tijdens het rijden op ‘geautomatiseerde piloot’, ervaar u een aangepaste bewustzijnsstaat die een hypnose is. Die hypnose-toestanden zijn eigenlijk veel sterker dan u misschien denkt dat ze zijn, en ieder van ons ervaart ze dagelijks.

Hoe helpt hypnose bij het leren van een taal?

In het voorbeeld waarin u een geweldig boek leest, bent u ontspannen, ver van de dagelijkse beslommeringen en in hyperreceptiviteit en hyperbeschikbaarheid. U voelt zich op uw gemak. U zit in het verhaal, u leeft het eigenlijk emotioneel en het is een aangenaam moment waarin u het idee van tijd min of meer verliest.

Als u naar huis rijdt op de gebruikelijke weg die u zo goed kent, is uw geest in een hyperconcentratie en dissociatie. U bent geconcentreerd op de weg, maar u kunt tegelijkertijd denken aan iets heel anders.

Die elementen van hyper-ontvankelijkheid en hyper-concentratie terwijl u ontspannen bent, maken u meer beschikbaar en ontvankelijk voor het opnemen van de nieuwe noties van de taal.

Deze toestand wordt opzettelijk gereproduceerd in een hypnosesessie tijdens de hypnose-inductie, met precieze doelen zoals het zelfvertrouwen, de geest beschikbaar en ontvankelijk maken voor het leerproces. Dit geeft het gevoel dat u iets leuks doet dat net zo aangenaam is als een boek lezen of een film kijken.

Een hypnosestatus geeft u meestal een diepgaand ontspannings- en welzijnsgevoel, wat erg handig is bij het leren van een nieuwe taal. (Het is bijvoorbeeld heel gebruikelijk dat we vermoeide zakenmannen / vrouwen trainen van 18.00 tot 20.00 uur die deze leertijd gebruiken om te ontspannen en daarna met hernieuwde energie weer thuis te komen.)

Kan iedereen hypnose ervaren?

De staat van hypnose is een natuurlijke en spontane toestand die iedereen soms wakker ervaart.

Het is daarom voor iedereen toegankelijk. Iedereen heeft het vermogen om spontaan in een hypnosetoestand te komen terwijl hij een monotone taak uitvoert die aandacht vereist, maar de geest laat dwalen, of tijdens het lezen van een spannend boek of het kijken naar een film. We zijn gefascineerd. We bevinden ons in een hypnose-toestand.

Ieder van ons is ook in staat om door een hypnotherapeut in een hypnosetoestand te worden gebracht via een toespraak die inductie wordt genoemd.

Net zoals elke mens echter uniek en anders is, is de ervaring van hypnose persoonlijk en uniek voor iedereen. Als gevolg hiervan is de aanpak om iemand in hypnose te brengen aangepast aan elk individu en op maat gemaakt.

Net als bij elk leerproces, wordt het gemakkelijker en sneller om in een hypnose-toestand te zijn met regelmatig oefenen. Iedereen boekt vooruitgang door te trainen en ervaart gemakkelijker deze zeer ontspannende gewijzigde staat van bewustzijn.

Elke taalles die we aanbieden, bestaat uit twee korte hypnose-inducties en onze pakketten omvatten regelmatige hypnosesessies met een hypnotherapeut.

Is hypnose echt?

Velen zijn sceptisch die bevestigen dat ze niet ‘geloven’ in hypnose.

Maar hypnose werkt perfect zonder enige vorm van geloof, dus hoeft u er niet in te ‘geloven’ om het te laten werken.

Het fenomeen is lang mysterieus gebleven en sommige mensen zijn er nog steeds achterdochtig over. De vooruitgang in de neurowetenschappen in de jaren negentig was echter in staat om het bestaan ​​van deze bewustzijnsstaat te bewijzen en te analyseren via met name MRI- en PET-scans.

Dus kunnen we tegenwoordig beweren dat de staat van hypnose een wetenschappelijke realiteit is. Studies hebben vooral aangetoond dat hypnose het mogelijk maakt om hersengebieden te activeren die zowel aandacht als ontspanning hebben. In een hypnosetoestand kan een persoon de werkelijkheid anders waarnemen en dus de manier veranderen waarop ze erin leven.

Is hypnose veilig?

In een hypnose-toestand blijven we bij bewustzijn en dus blijven we natuurlijk volledig in controle over onze vrije wil. Het is het geval wanneer hypnose spontaan wordt ervaren (geabsorbeerd door de film, we verliezen het idee van tijd) en ook wanneer het opzettelijk wordt geïnduceerd door een hypnotherapeut. Het is daarom onmogelijk om onder hypnose acties uit te voeren die indruisen tegen iemands eigen wil of zijn morele code.

Een persoon onder hypnose heeft alleen het gedrag dat ze toestaan. Als hen gesuggereerde acties zouden worden voorgesteld die ze niet willen, zou de persoon onmiddellijk de hypnosetoestand verlaten zodra ze erin zijn gegaan en de actie weigeren die ze niet wensen. (op dezelfde manier, als er brand in de kamer is, blijft men niet geabsorbeerd door de film.)

En bovenal is een hypnotherapeut een goedhartige en betrouwbare persoon wiens missie het is om u te begeleiden naar welzijn en vertrouwen, net als een arts of een analist.

Het zijn personen die je kunt vertrouwen, omdat ze toegewijd zijn om anderen te helpen een goed gevoel over zichzelf te hebben en hun doelen te bereiken.

Welke soort hypnose gebruiken we?

In ons instituut gebruiken we humanistische hypnose om u te begeleiden in het leerproces van talen.

Humanistische hypnose is een zeer respectvolle vorm van hypnose die niet streeft naar de dissociatie van het bewuste van het onderbewustzijn, integendeel. Het doel is om het bewustzijn te vergroten, zodat het rijker, voller en meer vervuld wordt. Terwijl de therapeut u naar een verhoogde bewuste staat leidt, wordt de vrijheid van de persoon te aller tijden gerespecteerd en houden ze altijd de controle. Er is geen mogelijke manipulatie. Men zinkt niet maar stijgt naar een vredige staat van welzijn in een verhoogde staat van bewustzijn, het is daarom gemakkelijk om op elk willekeurig moment uit deze staat te komen.

Wat moet ik doen om in een hypnose-staat te gaan?

U hoeft zich niet te ontspannen of te ‘concentreren’. U hoeft niets speciaals te proberen. U hoeft zich niet te concentreren op de suggesties.

De suggesties die we ook inductie noemen, creëren op natuurlijke en eenvoudige wijze de staat van hypnose.

Een hypnose-toestand ingaan is gewoon dingen laten gebeuren. Het stelt zichzelf, door de suggesties van de hypnotherapeut, beschikbaar en verwelkomt de mogelijkheid van verandering en beweging zonder oordeel. Het maakt iemand soepeler aan de wereld om zich gemakkelijker aan te passen aan de realiteit en het huidige moment.

Het is uitstekend om geen bepaalde verwachtingen of vooroordelen te hebben, niet proberen te beheersen of intellectueel te begrijpen wat er aan de hand is, om niets specifieks te doen. Men zal dan vaak een soort zachtheid voelen, van aangename passiviteit.

Zich laten vergezellen naar een hypnose is vertrouwen in de toekomst en in de eigen middelen. Die middelen alleen zijn voldoende, en ze moedigen een vriendelijkheid naar jezelf en een verhoogde nieuwsgierigheid in het ontdekken van de taal aan.