Leer Grieks in diepe ontspanning/onder hypnose

“Wij zijn allen grieks. Onze wetgeving, onze literatuur, onze godsdienst, onze kunsten hebben hun wortel in Griekenland.” – Percy Bysshe Shelley

Het Grieks heeft inderdaad de westerse literatuur, talen, wiskunde, astronomie en filosofie aanzienlijk beïnvloed en doet dat nog steeds. Met meesterwerken als de Ilias en de Odyssee, heeft de Griekse literatuur de literatuur van de wereld eeuwenlang gevormd. En natuurlijk is het moderne Griekenland een van de meest gewaardeerde vakantiebestemmingen, waardoor de Griekse taal buitengewoon lonend en opwindend is om te leren.

Of u nu Grieks nodig heeft in het dagelijks leven, voor uw werk of gewoon affiniteit hebt met de Griekse cultuur, literatuur of filosofie, wij begeleiden u door de fasen van het leren van deze geweldige taal.

Veel technische en wetenschappelijke termen zijn afgeleid van het Grieks, zoals wiskunde, astronomie, biologie, evenals woorden zoals psychologie en pseudoniem, democratie en zelfs school stammen af van de grieken. Omdat de meeste Europese talen zo veel ontlenen aan het Grieks, geeft u de taal ook een volledig nieuw begrip en inzicht in uw eigen taal.

Grieks is ook de oudste geregistreerde levende taal, en om de taal te leren zult u geleidelijk vertrouwd raken met het Griekse alfabet. Het verscheen voor het eerst in de 9e eeuw voor Christus. en in tegenstelling tot eerdere schrijfsystemen die alleen medeklinkers gebruikten, introduceerden de Grieken klinkers in hun alfabet. Het is vervolgens gebruikt als basis voor andere schrijfsystemen, waaronder Latijn, Cyrillisch en Koptisch, en alfa (α) en beta (β) gaven hun namen aan alle schrijfsystemen, met het woord alfabet.

De meeste geluiden in het Grieks zijn ook aanwezig in de Engelse taal, waardoor het gemakkelijker wordt om te leren spreken en lezen. Net als in het Duits, zijn er drie geslachten in het Grieks: mannelijk, vrouwelijk en neutraal.

Leren in diepe ontspanning/onder hypnose zult uw oren openen zodat u gemakkelijk en precies alle geluiden van de Griekse taal kunt horen en uitspreken. De grammatica zal snel heel logisch voor u aanvoelen en u zult het instinctief begrijpen, net als een kind zijn moedertaal leert.

Het woord polyglot is afgeleid van het Grieks: poly (veel) en glotta (tong), een doel dat zeker moet worden bereikt met onze cursussen in diepe ontspanning/onder hypnose.